Controle, vrijheid en loslaten

Als ondernemer én als vrijheidsliefhebber heb je toch het liefst controle, niet? Ik althans wel. Controle over wat er in mijn bedrijf gebeurt. Controle over wat ik met mijn tijd doe en met wie ik samenwerk. Controle over wat ik doe en wat niet. Alleen is het mijn ervaring dat die controle me tegenwerkt en zorgt die net voor allesbehalve vrijheid. Hoe zorg je er dan in godsnaam voor om toch die vrijheid te krijgen om jouw ding te doen?

Lees verder >>

Commentaar uit onverwachte hoek

Onlangs zei iemand me dat wat we doen enorm veel lef en moed vraagt. Het deed me even nadenken, waar ik dat zelf voel, dat het buiten de comfort zone stappen is. Niet de praktische kant. Wel de psychologische kant van het hele verhaal. 

Ik had beloofd bloedeerlijk te zijn: it sucks bij momenten, om te gaan voor een leven op onze manier. Niet omdat we dan geen leuke dingen mogen doen. Wel om de hele psychologische oorlogsvoering. En niet zoals jij nu misschien denkt…

Lees verder >>

Discipline en ondernemen op jouw manier

Blog Discipline en ondernemen op jouw manier

Discipline en ik hebben, laten we stellen, een minder fijne geschiedenis samen. Gek genoeg had ik discipline op jonge leeftijd al helemaal onder de knie.

Doe wat nodig is en kijk niet om. Luister en doe wat experten je zeggen. Hou vol. Nooit opgeven. Wij zijn niet zwak. Herkenbaar?

Het resulteerde in een aantal minder fijne resultaten, zelfs in een aantal burn-outs in mijn geval. Ik had er een halve maanrotatie met Blair Singer (en 42 jaar van vallen en opstaan) voor nodig om uit te vissen waarom ik steeds in diezelfde val bleef lopen als het over discipline ging.

Hier lees je over het missende ingrediënt om met plezier die discipline aan de dag te leggen.

Lees verder >>
1 2 3