Leven en ondernemen op jouw manier

In hoeverre leven we ons leven en in hoeverre wordt het ons opgelegd door andere mensen en bestaande systemen?

 Heb je jezelf ooit al eens die vraag gesteld?

Fantastisch!

Nog niet?

Perfect, want daar wil ik het hier even over hebben.

Over wakker worden. En zelf kiezen.

More...

Wakkere mensen

In hoeverre leven we ons leven en in hoeverre wordt het ons opgelegd door andere mensen en bestaande systemen?

 Heb je jezelf ooit al eens die vraag gesteld?

Fantastisch!

Nog niet?

Perfect, want daar wil ik het hier even over hebben.

Over wakker worden. En zelf kiezen.

Blog - Leven en ondernemen op jouw manier - wakker zijn

Dat we in woelige tijden leven, zeiden we al voor het pivot jaar 2020. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat deze interessante jaren er zijn voor een reden. De overstromingen, bosbranden, medische epidemieën, droogte, recordneerslag, aardverschuivingen, de sociale afscheuring,  noem maar op. Het is niet zomaar nu allemaal naar boven aan het komen en het staat ook niet los van elkaar.

Het wordt tijd dat we allemaal écht wakker worden. Mezelf included! Zonder schuldgevoel, vingerwijzen, of elkaar manipuleren. Niet nog 3 tot 5 jaar wachten tot we iets zullen veranderen. Dat we het verhaal in zijn geheel vastpakken, heel onze levensstijl, de manier waarop we met elkaar omgaan én hoe we omgaan onze geweldige planeet aarde en alle andere wonderen in de kosmos.

Rebelleren

Al sinds mijn jonge jaren sta ik erom bekend de regels wel eens in vraag te durven stellen (zoals bij de les mandenvlechten recent nog: ik maakte een heel stuk op mijn manier en besloot de wilgentenen mij te laten leiden met een prachtige vorm als resultaat).

Dat heette dan “rebelleren”, wat meestal niet in dank werd afgenomen. Want waarom stelde ik zoveel vragen? Was het dan echt zo moeilijk om te doen wat iedereen doet? En of ik mezelf dan zo speciaal voelde dat de regels niet van toepassing waren op mij?

Blog Leven en ondernemen op jouw manier - Rebelleren

Ik merk vandaag dat ik nog veel meer dan vroeger dat label opgekleefd krijg. Mensen die niet eens willen luisteren naar waarom ik de dingen anders zie, die mijn woorden niet koud laten worden en alles al afblokken en hun oordeel al klaar hebben bij de eerste blik. Fijn dat het zo werkt voor het gros van mijn familie en mensen die ik beschouwde als mijn vrienden. Ik weet en voel ondertussen dat ik op het juiste spoor zit, voor mezelf.

Ik geloof er niet in dat oordelen vellen past in het grotere geheel van het leven. Ze geven mij een gevoel van manipulatie en gebrek aan respect.

Iedereen is vrij te doen en te geloven wat ze willen, zolang je daarmee je verantwoordelijkheid neemt én niemand fysiek in gevaar brengt, en vertrekt vanuit feiten en eigen onderzoek.

En dat is exact waar ik zelf de laatste jaren heel sterk mee bezig ben. De transformatie waar ik nu in zit is daar een direct (gewenst) resultaat van.

Niet alleen impact op jezelf

Het goede nieuws is dat er steeds meer mensen, vaak niet zonder toeval ook ondernemers, beginnen in te zien dat er iets mag veranderen.

Dat alles wat we doen ook een impact heeft op andere mensen, onze natuur, andere wezens en het universum.

Ik hoorde gisteren in mijn werkgroep van het Master Facilitator Program van Blair Singer deze zegswijze van een hyper-inspirerende dame: “Wanneer een vlinder zijn vleugels beweegt, ontstaat er elders een orkaan.

Blog Leven en ondernemen op jouw manier - niet alleen

We bespraken een stuk van het boek “Intuition” van R. Buckminster Fuller, waar ik om eerlijk te zijn zelf aanvankelijk niets van begreep. Voor het eerst in mijn leven zat ik in een groepswerk waar ik échte magie voelde en zag gebeuren. Het ging over de interconnectiviteit van alles en onze verantwoordelijkheid als mens, een bewust wezen, om ons toe te leggen als lokale problem solvers voor de problemen van het universum.

Wat mij het meeste is bijgebleven is het verhaal van de bij die door zich te focussen op zijn/haar missie – het vinden van bloemen vol nectar – er meteen ook verantwoordelijk voor is dat de vegetatie hier op aarde blijft leven door de bestuiving.

En dat geldt ook voor ons als mens. Hoe klein ook de handelingen die we doen, zo groot is de impact op onze omgeving. Familie, vrienden, de natuur, de aarde, de collectieve energie en het universum. Het wordt tijd dat er nog meer mensen stapjes zetten. Wie weet kunnen we zo de wereld terug wat zielsvriendelijker krijgen met een veel hogere energie.

Het goede nieuws

Het goede nieuws is dat er steeds meer mensen beginnen te ontwaken.

Steeds meer mensen gaan zelf op zoek naar informatie en geloven niet zomaar alles wat andere mensen en media – vaak grote authoriteiten – stellen of opleggen.

Steeds meer ondernemers gooien het juk en keurslijf over de draad en beginnen op hun manier mensen te helpen, vaak onder luide beschimping van familieleden, zogenaamde experts uit de omgeving en klassiek geschoolden in de materie

Blog Leven en ondernemen op jouw manier - Het goede nieuws

Mochten de klassieke oplossingen en het klassieke wereldbeeld écht een oplossing voor iedereen bieden (wat vaak bestaat uit een combinatie van een vorm van (zelf)medicatie en sedatie (kalm houden zodat er minder problemen van komen)), zouden er vandaag niet nog steeds zoveel mensen  worstelen.

Vandaar een oprechte warme dankjewel van mij aan iedereen die durft zijn nek uit te steken om het op zijn/haar manier vast te pakken. Zo bleek overal dat een lekkere taart maken zonder suiker, tarwe, amandel of melk onmogelijk is. Tot het Talitha van Tartelitha aan de oren kwam. Met een overheerlijk resultaat als gevolg.

Nog beter nieuws is dat iedereen die iets klein doet vanuit zichzelf, vanuit zijn zijn, vanuit wat goed voelt, dat die elke keer weer een grote impact heeft op het omdraaien van de zielsonvriendelijke naar een ondersteunende samenleving en de natuurfenomenen die we daarbij zien verschijnen

Wat heeft de wereld nodig vandaag?

Enkele jaren geleden zou ik hier een oproep gedaan hebben om allemaal wakker te worden. Hoewel dat mijn vurigste wens is, weet ik, voel ik, dat dat niet de manier is waarop ik mijn steentje kan bijdragen. Wel in tonen.

Op de vraag wat de wereld nu nodig heeft, antwoordde ik afgelopen weekend “Leiders”. Meteen bedacht ik dat het tijd was om dat zelf ook te gaan doen: tonen aan andere mensen hoe het anders kan.

Blog Leven en ondernemen op jouw manier - De wereld heeft leiders nodig

Leiders geven het voorbeeld. Ze durven hun waarheid mee te geven zodat anderen kunnen kijken hoe zij daar zelf tegenover staan. Het heeft niets met bekeren of volgen te maken. Wel met oprecht delen hoe ze het zien en wat ze daarbij voelen dat van belang is voor de mensheid en het universum. Ver weg van ego of verborgen agenda’s. Wel zorgen voor échte lange termijn oplossingen.

Voor mij persoonlijk vallen er weinig zogenaamde leiders daar ook echt onder. De kracht zit niet bij de macht, de kracht zit bij de mensen, in hun eigenheid, in het zelf kunnen denken voor zichzelf en daar dan ook beslissingen in te nemen. En daar is er altijd nood aan meer mensen die tonen dat het ook anders kan.

Ik beschouw mezelf gezegend met alles wat ik in mijn jeugd en jonge adolescentie mocht meemaken. Ik vond een optimisme, een kracht in mezelf die altijd overal wel een oplossing vindt (in mezelf, in het universum of in de wereld), zelfs in de meest uitzichtloze situaties. Nu is het tijd dat ik mezelf toon en aan de slag ga, op mijn manier, om nog meer verschil te maken.

Weg van ego, vanuit essentie

We zijn een pad ingeslagen, mijn wederhelft, de kids en ik, waar ik niet meer af van wil.

Het pad van onze manier. 

Vertrekken vanuit wie we écht zijn, eigen onderzoek en van daaruit zelf beslissen. 

We leven niet langer volgens de voorwaarden van andere mensen en systemen. 

Blog Leven en ondernemen op jouw manier - Weg van ego, vanuit essentie

Vandaar ook de verkoop van ons huis in Sint-Katelijne-Waver, de omschakeling naar “oprechte voeding” (we gaan voor meer dan 80% eten dat van de lokale boer komt zonder toxines of behandelingen), en nog zoveel meer. Natuurlijk ook met de nodige verantwoordelijkheid: eten wat de boer heeft geoost, gedaan met uit eten gaan, geen concerten, vliegvakanties en de nodige afstand voor ons. Je hoort ons niet klagen 🙂

Bij het schrijven van de eerste titel van dit stukje, ging meteen een klein stemmetje plots heel luid schreeuwen, zelfs niet meer roepen. Jij bent egoïstisch. Lang leve mijn traject bij Blair Singer, de man van Little Voice Mastery! Die “mijn” slaat op mijn binnenkant. Mijn ziel. Wie ik écht ben. Mijn stukje universum in mijn buik noem ik het bij de kids. Zonder me te verschuilen achter excuses. Het gaat om wie ik écht ben en wat mijn rol / missie / doel / mijn ding is in dit leven op deze tijdslijn.

 Ik ben de eerste om toe te geven dat ik daar nog een heel stuk wakkerder in mag worden. Dat zal nog wel de nodige technieken vragen om me niet te laten vangen door de nummer 1 en 2 angsten die mensen hebben (Wat denkt men van mij? Wat als ik me belachelijk maak?). Wat ik wel met zekerheid “weet”(=voel) is dat ik vooral mag doen en tonen. Dat voelt goed, dat kan ik goed, daar krijg ik de meeste positieve feedback op. De rest vissen we wel uit: oplossingen zijn er altijd.

Tot slot

Dan rest me enkel nog deze: doe lekker wat jou past en vergeet al die stemmetjes. De wereld heeft een hogere energie nodig. Elke keer je iets doet wat bij jouw missie past, doe je precies dat: energie vrijmaken. En vergeet niet: je staat er niet alleen voor <3

Wil je graag op de hoogte blijven van mijn exploten, dan kan je je altijd opgeven op deze link.

Ik beloof je open en eerlijk te delen wat er gebeurt, hoe ik het zie en waar er stappen zouden kunnen genomen worden. Mijn manier wil ook zeggen dat ik wellicht af en toe eens een week oversla en vast af en toe veel te enthousiast ben volgens klassieke normen. En dat is helemaal ok voor mij. Nu aan jou om te kijken of dat voor jou ok is.

Warme groetjes van tussen de verhuisdozen x

4 thoughts on “Leven en ondernemen op jouw manier”

 1. Lieve Caroline,
  Wat genoot ik van het lezen van jouw blog! Ik herken er veel in. Ik bewonder je openheid, Leff en daadkracht! Ik ben er zeker van dat je velen inspireert!😘

 2. Rohnny Schepers

  Dag Caroline, super om dit te lezen! Zelf vond ik het op het randje van te lang maar net aan de goeie kant van de rand (ik heb het niet op lange epistels) 😉.
  Maar trek je daar vooral geen fluit van aan!
  Keep up the ‘Caroline work’ (it’s the only good work 🔥)
  Groetjes, Rohnny

 3. Caroline Claeys

  Super feedback! Ik was nog aan het twijfelen 🙂 Volgende keer dus 1 woord korter 😉

Comments are closed.