Waarom ik doe wat ik doe…

Gisteren kreeg ik nog maar eens het beste bewijs hoe belangrijk het is om je bedrijf aan jezelf en je gezin aan te passen. En niet andersom.

Toen ik gisterenavond een film zag waarbij een moeder overleed, zag ik plots het gezicht van onze oudste lieve schat voor mijn ogen. Met een blik die ik zelf heel goed ken. De warme overleversblik. De schrik vloog me rond de keel. Not him too!!

More...

Mijn grootste schrik is dat mijn kids even hard moeten overleven als ik tot mijn 30e. Dankbaar voor alles wat ik daar heb uit geleerd, ben ik er wel van overtuigd dat het tijd is voor een generatie in mijn familie die diepgang kent door persoonlijke ontwikkeling in plaats van tegenslag.

Ik ben gezegend met 2 prachtige kids, en een superechtgenoot, die alle 3 hun eigen extraatjes meehebben in het leven. Iedere dag, elk moment ben ik er actief mee bezig om te kijken hoe ik kan zorgen voor stabiliteit, rust, financiële zekerheid én uitdaging. Ze verdienen dat. Ik weet hoe belangrijk het is, op te groeien en leven in een rustige, geborgen, ondersteunende omgeving waar je alle kansen krijgt die mogelijk zijn en je vooral jezelf kan én mag zijn. Wat er ook gebeurt, alles wijkt als het moet. Die drive is groter dan mezelf en houdt me draaiende.

Alleen vraagt het soms veel meer dan ik vaak zelf door heb. Annelies van Balans, harmonie & veerkracht​ legt gelukkig vaak de vinger op de wond. "Vergeet niet hoeveel je al op je agenda hebt staan buiten het werk…"

Mijn missie om hen te behoeden van de pijn en worsteling die ik zelf kende, is ironisch genoeg ook de grootste garantie op mislukken. Door mezelf zo hard op mijn werk én gezin te gooien de afgelopen jaren, heb ik daar de nodige gezondsheidproblemen mee gekweekt. Die niet zomaar vanzelf weggaan.

Vaak borrelt er een frustratie op "Wanneer gaat er nu eens iemand het voor mij regelen? Wanneer zorgt er eens iemand voor mij? Wanneer gaat het mij eens eenvoudig?". Het antwoord is heel eenvoudig. Wanneer ik mezelf begin te verzorgen.

Op 29/09/2017 hadden we om 15h en om 16h een feedback gesprek voor mijn zoon en mijn man. Ik keek uit om eindelijk antwoorden te krijgen voor hen. Aan het einde van die 2 gesprekken, richtte de arts zich tot mij. "Mevrouw, u moet eerst voor uzelf zorgen. Uw gezin steunt op u. Als u onderuit gaat, kan letterlijk alles gebeuren."

Ik heb gekozen, vorig jaar, om definitief alles op alles te zetten en mijn business ons leven te laten ondersteunen. Mij te laten ondersteunen.

Werken wanneer het gaat en niet werken wanneer het niet gaat. Online webinars afwisselen met live trainingen en gespreksmomenten. Prijzen vragen die de waarde reflecteren van wat mensen krijgen bij mij. En echt als CEO dit schip te leiden naar de beste wateren.

Na jaren van niet geloven dat ik iets te bieden heb, bijna faillissement, geen klanten vinden in mijn dingen, hard werken voor relatief lage prijzen, mezelf niet te tonen, mijn gezin niet te zien met de nodige gevolgen, samen te werken met de verkeerde mensen en in de foute omgevingen … ben ik er definitief van genezen.

Ik geniet er nu van andere mensen te helpen om daar van weg te blijven. En ook bij hén er voor te zorgen dat hun bedrijf hen ondersteunt. Door ze te tonen dat het kan. Zodat ook zij hun missie kunnen uitdragen en uitvoeren. En zichzelf zijn in hun bedrijf en bij hun klanten. Dat ze het LEF hebben om voor zichzelf te gaan en zo anderen een betere realiteit te geven.

Daarom doe ik wat ik doe. Voor mijn kinderen, mijn gezin, mijn klanten en voor mezelf. Want wij zijn dat waard. Allemaal.

Zin in meer? De gratis masterclass krijgt één dezer dagen een titel. Wil je graag op de hoogte blijven? Volg dan zeker de Facebook pagina.